Ja, dat kan! Maar wel alleen als onder Cursussen > Cursus Options de functie ‘Shared Cursus Steps’ aangevinkt is. Je kan een hoofdstuk of onderwerp dan aan meerdere cursussen koppelen.

Hou wel rekening met het volgende:

 • Wees je ervan bewust dat wanneer je een hoofdstuk of onderwerp aanpast, dit óók in de andere cursussen gebeurt waar dat hoofdstuk of onderwerp wordt gebruikt.
  Er wordt dus niet een kopie gemaakt van het hoofdstuk, maar het hoofdstuk wordt simpelweg aan meerdere cursussen tegelijkertijd gekoppeld.
 • Werk je met de e-mailnotificatie “A scheduled lesson is available to user”, wees je er dan van bewust dat het tijdstip dat je koppelt aan het hoofdstuk voor álle cursussen geldt waar het aan gelinkt is. Waarschijnlijk is dit weinig zinvol…!
  Wil je voor elke cursus op een verschillend tijdstip je notificatie uitsturen, dan zul je handmatig een kopie moeten maken van dat hoofdstuk en/of de cursus moeten clonen.
 • Wanneer je de optie aanzet, dan veranderen daarmee de urls van je hoofdstukken en onderwerpen.
  Voorheen was het: jouwsite.com/hoofdstukken/hoofdstuktitel
  Na het aanzetten is het: jouwsite.com/cursussen/cursus-titel/ hoofdstukken/hoofdstuktitel
  Dit is in principe geen probleem, tenzij je urls ‘los’ hebt gecommuniceerd in e-mails of andere plekken buiten je leeromgeving om.

Wil je een hoofdstuk of onderwerp niet hergebruiken maar er een exacte kopie van maken, dan kan je het beste naar de ‘tekst-kant’ van de editor gaan en daar alles kopiëren. Het plakken in een nieuw hoofdstuk doe je dan ook weer aan de tekst-kant. Je kopieert dan alle code mee. Mogelijk dat je afbeeldingen wel opnieuw moet instellen/bevestigen.

Als het veel hoofdstukken zijn, kan je ook wachten tot je cursus klaar is en dan die cursus in zijn geheel clonen (zie uitleg in één van de lessen). Daarna kan je de hoofdstukken die je niet nodig hebt, verwijderen en/of hoofdstukken aanpassen.

Categories: